| Lehekülgi: 1 2 3 .. 34 |
S9K
|
postitati 26.03.2007 23:04 |
|
|
Saab 9000 V8 RWD conversion, 1990, S9K
Järgnevatel lehtedel saab siis tutvuda minu autoga. Olen seda ehitanud juba mitu mitu aastat. Ehitamine on lõbu, selle konkreetse auto ehitamine on
hetkel minu elu. Ilma selleta ei kujutaks ettegi mida kodumaal teha. Igatahes pistan siia ka ühe loo kuidas ma Saabideni jõudsin.
Väiksena sai linna tänaval nähtud üht imelikku autot, oli too halli värvi, madal ja imeliku välimusega. Tol hetkel ei teadnud sellest midagi, nüüd on
teada, et tegu oli 900 Aeroga. Sellest ajast saadik on mind Saabid huvitanud. Huvi süvenes kui onu ostis omale väga ilusa valge 9000i. Sel oli veini
punane plüüs sisu . Ma huvitusin ikka veel Saabidest kuid mitte
väga palju. Üks päev aga pistis onu oma 9000i võtmed mulle pihku ja ütles, et too ära. Maksad järelmaksuga mulle. No mis mul üle jäi, nägu peeretas
peas ja juba jooksin talle järgi. Tänu sellele Saabile jõudsin siia, tänu sellele foorumile olen saanud omale järgmise Saabi ning selle kena autoga on
võimalik tutvuda järgnevatel lehtedel, head lugemist
Pisike nimekiri mida olen jõudnud teha ja mis tegemisel on.
My Ride 
Trionic 5.5 EMS
Custom soft (CR Saab Performance)
RPM revlimiter @ 7450
Innovate wideband LC-1
Bosch LSU 4.2 lambda sensor
4 bar VEMS map (Keisei Racing)
Holset HX40 Super 16# (TurboTekniikka)
600x300x75 FMIC
No bov or bypass bullsh1t
stock kolvid & kepsud
stock fuelrail
850 cc/min pihkurid
progressiivne kütuserõhu reg. (Speedparts)
Walbro performance 255 ltr/h kütusepump
HKS wastegate koopia (Biltema )
custom tubular exh manifold, 2nd Edition (Köst Coast Customs)
modifitseeritud downpipe (Köst Coast Customs)
JT 3" turboback summuti (Speedparts)
Motul 300V Le Mans 20W-60 õli
Powerflex mootori padjad (Speedparts)
custom sidur, topelt taldrik vedruga (Köst Coast Customs)
H&R -40 mm madaldusvedrud (Speedparts)
Koni kollased reg. amordid
TSW Hockenheim R 16x7.5 veljed
Talladega bodykit
Talladega Momo rool
Talladega istmed
Boost pressure gauge (BSR)
Oil pressure gauge (Trisco)
Water temp gauge (Auto Gauge )
Veokonks
(ajutiselt eemaldatud)
Blaupunkt Queens MP56 usb/cd radio
Projektid käsil: V8 rwd

Üks kena õhtune pilt:

Virtual tuuning meistritelt.
V8 RWD conversion
|
|
|
IFF
Turbohoolik

Postitusi 2035
Registreerunud 11.05.2005
Asukoht Eesti
Kasutaja on foorumis
Auto: Klots
|
postitati 26.03.2007 23:06 |
|
|
Tere tulemast 2,0 T maailma.
Summer
|
|
|
S9K
|
postitati 26.03.2007 23:09 |
|
|
Mitu kilo vatti sellel aparaadil on, sest passis näitab 98 ja see läheb ikka jubedalt edasi , no ma muidugi pole harjunud selliste turbokatega, rooliga on ikka tükk tööd
V8 RWD conversion
|
|
|
IFF
Turbohoolik

Postitusi 2035
Asukoht Eesti
Kasutaja on foorumis
|
postitati 26.03.2007 23:15 |
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Mitu kilo vatti sellel aparaadil on, sest passis näitab 98 ja see läheb ikka jubedalt edasi , no ma muidugi pole harjunud selliste turbokatega, rooliga on ikka tükk tööd |
Oota oota, sa harjud ära sellega, varsti hakkad enamat tahtma. 
Tean, sest ise olen samasse auku astunud.
Summer
|
|
|
ivomets
Vanasaabikala

Postitusi 4797
Registreerunud 22.04.2004
Asukoht pärnu
Kasutaja on eemal
Auto: saab 96 1980; saab 97 sonett 1971; saab 900 T 1985; saab 900 convertible 1990; saab 9-3 tD 1998
|
postitati 26.03.2007 23:21 |
|
|
hoia poiss oma uut ilusat võimast masinat!
tead, et mida rohkem valu annad, seda vähem kestab
Mul on üks hea diisel 9-3 maha müüa!
Ja üks flatnose turboklassik!
|
|
|
Black
Saabihuviline

Postitusi 313
Registreerunud 19.10.2006
Asukoht Tartu, Kesklinn
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 2.0 '08
|
postitati 26.03.2007 23:25 |
|
|
Vaatasin MarekJUU teemas auto pilti üks väga kena 9000, kuigi eriti 9000 ei meeldi.
|
|
|
S9K
|
postitati 26.03.2007 23:34 |
|
|
Tule ma teen sõitu, küll meeldima hakkab . Sealt pildilt ei paistagi ta kõige
kenam. Oot veits, varsti panen pildid üles.
V8 RWD conversion
|
|
|
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik

Postitusi 10063
Registreerunud 03.03.2004
Asukoht Tallinn, Nõmme
Kasutaja on foorumis
Auto: 607 ASU, 863 TFG
|
postitati 27.03.2007 08:06 |
|
|
90 aasta.. see on veel vana kerega, 129kW äkki? see 98 on ilma turbota variandi number. KEegi on pisut susserdada üritanud.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...

|
|
|
kasparius
Overboost addict

Postitusi 1505
Registreerunud 06.09.2006
Asukoht TLN
Kasutaja on eemal
Auto: b4 2,8
|
postitati 27.03.2007 08:34 |
|
|
kas mitte 120kw pole?
eks see roolist kinnihoidmine on jah selline "all time job".
Veerand TUHAT njuutonmeetrit ilma ülelaadimiseta
|
|
|
S9K
|
postitati 27.03.2007 08:44 |
|
|
Carfolio annab võimsuseks 130 kW, ainult Carlsson on võimsam. http://www.carfolio.com/specifications/models/?man=5730&Saab-specifications
V8 RWD conversion
|
|
|
vulkanus
Saabihuviline

Postitusi 772
Registreerunud 09.11.2005
Asukoht tallinn
Kasutaja on eemal
Auto: saab 90,96,900.9000 Anniversary , 9-5 aero ja Chrysler Grand Voyager AWD
|
postitati 27.03.2007 10:19 |
|
|
nii see algab, varsti tahad juurde ja kunagi ei saa isu täis
|
|
|
avelito
Saabiklubi liige

Postitusi 699
Registreerunud 21.07.2005
Asukoht Harju-, Järva-, Norramaa, VembuTembumaa
Kasutaja on eemal
Auto: üheksaviis aero
|
postitati 31.03.2007 22:00 |
|
|
Kui seda autot esimest korda SAABNINETHOUSANDI käes nägin, nii armusin temasse ära, korraks oli ka plaan samasugune isend CSE vastu otsida... !!!
Automaatselt olin oma AERO selleks hetkeks unustanud, tahtsin nii väga ainult selles autos istuda (kõrvalistmel muidugi, sest ta ei olnud eriti nõus
kohta vahetama, isegi Tartus mitte, ehkki ta seal natuke sõita pelgas), ja nii me võtsimegi suuna Tartu poole, et isendiga rohkem tutvuda, ja korraks
ka Raadilt läbi hüpata(alati on meeldinud seal uurida, kui palju just Saabe seal müügis on) !!!
Igastahes auto on suurepärane ja ilus, loodan ainult, et SAABNINETHOUSANDIL jätkub tahtmist, jõudu ja vahendeid, ta selliseks teha, nagu ta mulle
rääkis(siinkohal avalikustama ei hakka) !!!
|
|
|
ivomets
Vanasaabikala

Postitusi 4797
Registreerunud 22.04.2004
Asukoht pärnu
Kasutaja on eemal
Auto: saab 96 1980; saab 97 sonett 1971; saab 900 T 1985; saab 900 convertible 1990; saab 9-3 tD 1998
|
postitati 31.03.2007 23:02 |
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: avelito
Automaatselt olin oma AERO selleks hetkeks unustanud, tahtsin nii väga ainult selles autos istuda (kõrvalistmel muidugi, sest ta ei olnud eriti nõus
kohta vahetama, isegi Tartus mitte, ehkki ta seal natuke sõita pelgas), |
ega sa oma autot talle ju kah proovida ei andnud, mäletan, mäletan.
oleks seda teadnud, oleks ennem , kui auto sinu omaks sai, talle ikka kah proovida andnud- see ju vaid ainult auto
Mul on üks hea diisel 9-3 maha müüa!
Ja üks flatnose turboklassik!
|
|
|
S9K
|
postitati 25.04.2007 23:45 |
|
|
Mehed/naised, kas minu masinal on ka TCS? Küsin sellepärast, et kui teatud nurga alt vaadata siis on tahho all kirja näha, põlema pole ta kunagi
läinud. Anti Lock põleb ka, vahepeal kustub ära.
V8 RWD conversion
|
|
|
suur
|
postitati 26.04.2007 10:16 |
|
|
Mehed/naised, kas minu masinal on ka TCS? Küsin sellepärast, et kui teatud nurga alt vaadata siis on tahho all kirja näha, põlema pole ta kunagi
läinud. Anti Lock põleb ka, vahepeal kustub ära. |
Ka minu autol on teatud nurga alt TCS kiri näha. Armatuurid vastavad setailid TCSiga ja TCSita masinatel samad. TCS'iga masinatel vastava koha peal
lihtsalt pirn ka taga.
|
|
|
romza
|
postitati 26.04.2007 16:59 |
|
|
pane pirn taha ja saadki tcsi
|
|
|
S9K
|
postitati 06.05.2007 13:57 |
|
|
Sai eile AutoGauge turborõhu kell ja segu kell ostetud. Rõhu kell ei töötagi. Eriline käkk ikka .
Nüüd on natuke abi vaja. Plaanin paigaldada kellad A piilari külge nii, nagu oli tehtud VT-l. Probleem seisneb selles, et ei leia sobivat liimi, mis
asjad omavahel tõsiselt kinni seoks. Ehk oskab keegi aidata?
V8 RWD conversion
|
|
|
IFF
Turbohoolik

Postitusi 2035
Asukoht Eesti
Kasutaja on foorumis
|
postitati 06.05.2007 13:58 |
|
|
Sai eile AutoGauge turborõhu kell ja segu kell ostetud. Rõhu kell ei töötagi. Eriline käkk ikka .
Nüüd on natuke abi vaja. Plaanin paigaldada kellad A piilari külge nii, nagu oli tehtud VT-l. Probleem seisneb selles, et ei leia sobivat liimi, mis
asjad omavahel tõsiselt kinni seoks. Ehk oskab keegi aidata? |
Miks sa arvad, et rõhukell ei tööta? Kas ta ei liigu üldse või mis sümptomid tal on.
Kuidas sa plaanid Kellad sinna A-piilari külge saada, mida sa kuhu liimida tahad?
Summer
|
|
|
S9K
|
postitati 06.05.2007 14:02 |
|
|
Seier ei liigu üldse, mitte midagi ei tee. Kella lõpp on 2 bar. Proovisin kompressori järel ka, aga ei midagi. Selle saadame hingusele.
A piilari külge sooviks liimida kella pesad/hoidjad. Nagu VT-l need mustad jubinad.
http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=173&page=4
V8 RWD conversion
|
|
|
IFF
Turbohoolik

Postitusi 2035
Asukoht Eesti
Kasutaja on foorumis
|
postitati 06.05.2007 14:05 |
|
|
Seier ei liigu üldse, mitte midagi ei tee. Kella lõpp on 2 bar. Proovisin kompressori järel ka, aga ei midagi. Selle saadame hingusele.
A piilari külge sooviks liimida kella pesad/hoidjad. Nagu VT-l need mustad jubinad. |
Kui sa vaatad VT pilte ning samuti ka minu masina omasid, siis need ei ole sinna külge liimitud. Nimelt on mõlemal juhul ehitatud A-piilari kattest
(isegi 2 katet on, mis ona omavahel nurga all liimitud, et voolikutele ning juhtmetele ka ruumi oleks) alus kella hoidjatele. Trionicu Kunsti teos
mõlemal juhul. Tema oskab rohkem sellest kõneleda.
Summer
|
|
|
S9K
|
postitati 06.05.2007 14:08 |
|
|
Mul on hoidjad välja lõigatud ehk sobitatud piilariga. Nüüd vaja nad kuidagi piilari külge pookida. Vajadusel leian teise piilari katte veel.
Edit: Hetkel tegin nii -> Puhastasin piilari katte, sobitasin hoidja p.kattega. Kinnitus möksina kasutasin Momendi mingisugust pulka, mida tuleb
näppude vahel mudida. Tegin terve ringi selle möginaga kokku, surusin hoidja ja p.katte kokku ning fikseerisin ära. Hetkel kuivab, kohati saab juba
laastu lõigata ja lihvida. Ei tea kas jääb pidama.
V8 RWD conversion
|
|
|
S9K
|
postitati 07.05.2007 11:43 |
|
|
Sai nüüd BSR rõhu kell ostetud. Peaks mainima, et VÄGA täpne (maksis ka üle 2 korra rohkem kui AutoGauge). Neti avarustes tuhnides leidsin, et minu
autol peaks rõhk küündima 12,5 PSI ehk 0,86 bar peale. Kell näitab täpselt sama. Mingi tuunerite kell ta pole, tavaline musta värvi.
V8 RWD conversion
|
|
|
S9K
|
postitati 08.05.2007 13:15 |
|
|
Kas tõesti nii??? Manokas näitab peale W vooliku eemaldamist 1.3 bar. Fuel cut offi ei tekkinud. Kas minu mudelil on üldse cut off?
Edit: Parandan ennast, täpsemal vaatlusel on rõhk 1.2 bar. Segukell näitab rohelist tuld.
V8 RWD conversion
|
|
|
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik

Postitusi 10063
Registreerunud 03.03.2004
Asukoht Tallinn, Nõmme
Kasutaja on foorumis
Auto: 607 ASU, 863 TFG
|
postitati 08.05.2007 15:32 |
|
|
Sellel võiks olla cutoff switch küll, aga seda on võimalik disableda ja tihti on seda ka tehtud. See vanema otsa tonnine on ses osas klassikuga
sarnane. Võiks vist kusagil olla üks kolme otsa ja 2 voolikuga jublakas armatuuri all. Ilmselt ka paar juhet küljes.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...

|
|
|
S9K
|
postitati 09.05.2007 09:02 |
|
|
Tegelikult peaks ju rõhk kõrgemale tõusma kui 1,2 b. Samas ta seda ei tee. Milles võib viga olla?
V8 RWD conversion
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 3 .. 34 |